about us1 1

Τον Αύγουστο του 1998, μετακομίζοντας από την Ελλάδα στον Καναδά για σπουδές, οι καλύτερες στιγμές της εβδομάδας ήταν πάντα τα Σαββατοκύριακα που μαζεύονταν η παρέα μας και ψήναμε στην άκρη του γκαράζ του φοιτητικού μας σπιτιού και σε ένα μικρό οικονομικό BBQ αερίου. Η στρατηγική τοποθέτηση της μικρής ψησταριάς ήταν σημαντικό ζήτημα καθώς έπρεπε να βρίσκεται σε σημείο που ο καπνός δεν έμπαινε στο γκαράζ αλλά παράλληλα μας επέτρεπε να καθόμαστε στον εσωτερικό χώρο του γκαράζ καθώς τον χειμώνα στον Καναδά η θερμοκρασία πολλές φορές έπεφτε στους – 40 C.

Στην αρχή προετοιμάζαμε απλά πράγματα όπως hot dogs και burgers, καθώς όμως αρχίσαμε να αποκτούμε περισσότερη εμπειρία αυτή η ενασχόληση με το μπάρμπεκιου εξελίχτηκε σε hobby περισσότερο από την απλή ανάγκη ενός φοιτητή  για σπιτικό φαγητό. Τα μικρό BBQ αερίου το διαδέχτηκαν μια μεγαλύτερη ψησταριά αερίου ένα off-set smoker και διάφορα άλλα αξεσουάρ BBQ. Μαζί με την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας αρχίσαμε χρησιμοποιούσαμε πιο ειδικά κομμάτια κρέατος και διαφορετικούς τρόπους ψησίματος, όχι τόσο κοινά στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια, όπως ribeye steaks, baby back ribs, pulled pork και αργότερα καπνιστό beef brisket.

Για τους περισσότερους φοιτητές με περιορισμένο budget, το να οδηγήσουν 5 ώρες να αγοράσουν ένα ολόκληρο κομμάτι μοσχαρίσιου για μπριζόλες από μια φάρμα στο Tilsonburg του Οντάριο που εκτρέφει οργανικά μεγαλωμένα Texas longhorn μοσχάρια είναι μάλλον ασυνήθιστο. Για εμάς ήταν απολύτως φυσιολογικό! Αγοράζαμε το κομμάτι και το κόβαμε σε μπριζόλες μόνοι μας υπολογίζοντας την παρέα μας περιλαμβανομένης και της αγαπημένης μας Seville.

 

Επιστρέφοντας μετά από μερικά χρόνια στην Ελλάδα οι εμπειρίες και οι γεύσεις του αυθεντικού Αμερικάνικου BBQ δεν είχαν ξεχαστεί. Η συγκεκριμένη γεύση του αργό-μαγειρεμένου μπάρμπεκιου ήταν κάτι που μας έλειπε. Η αναζήτηση αυτής της γεύσης μας οδήγησε στη δημιουργία διάφορων ιδιοκατασκευών (πολλών αποτυχημένων!) για κάπνισμα κρέατος, σπιτικών rubs (μπαχαρικά) και σπιτικής σάλτσας μπάρμπεκιου.

Η εμπορία προϊόντων BBQ και ψησταριών αερίου έγινε αρχικά μέσο άλλης επιχείρησης με ενεργειακά τζάκια (www.eco-fire.gr) κυρίως για λόγους κάλυψης της “τρέλας” μας. Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης αυτή η “τρέλα” οδήγησε στην δημιουργία ενός σχεδιαστικά και τεχνολογικά επαναστατικού προϊόντος και μιας εταιρείας στην όμορφη Πορτογαλία με την ονομασία Grillandia (www.grillandiagrills.com).

Σήμερα βλέποντας την ολοένα αυξανόμενη αποδοχή της Ελληνικής αγοράς στο BBQ και ειδικά την αποδοχή των ψησταριών αερίου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία του UNION BBQ.

To UNION BBQ δημιουργήθηκε όχι μόνο από αγάπη για το μπάρμπεκιου, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι το μπάρμπεκιου μας ενώνει. Ενώνει οικογένειες, φίλους και παρέες.

UNION BBQ