CLOCK 100x100
10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
10 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
6
άτομα
 
Συστατικά

1 1/2 κιλό ωμοπλάτη χοιρινή

1 κγ πιπέρι

1 1/2 κσ αλάτι κόσερ

1 κγ πιπέρι καγιέν

2 κγ καπνιστή πάπρικα

1 κγ σκόρδο σκόνη

1 κγ κρεμμύδι σκόνη

1 κγ θυμάρι

 

Για τα τάκος

10 φέτες μπέικον ψημένο

BBQ σως

σαλάτα λάχανο με μαγιονέζα

θήκες για τάκος

ελαιόλαδο

κόλιανδρο

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το καπνιστήρι στους 120C°

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πιπέρι, το αλάτι, το καγιέν, τη καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το κρεμμύδι σκόνη και το θυμάρι.

Αλείφουμε το κρέας με τα μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε το κρέας στο καπνιστήρι και το ψήνουμε για 10 ώρες μέχρι να φτάσει εσωτερική θερμοκρασία 100 – 120C°

Όταν το κρέας είναι έτοιμο με ένα πιρούνι ή με τις ειδικές δαγκάνες γδέρνουμε το κρέας σε ίνες.

Ζεσταίνουμε τις θήκες τάκο στη ψησταριά.

Για το στήσιμο γεμίζουμε το κάθε τάκο με το κρέας, το μπέικον, τη σαλάτα λάχανο, λίγη BBQ σως και τέλος λίγο κόλιανδρο.