CLOCK 100x100
1 ημέρα
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
4 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
6
άτομα
 
Συστατικά

6 μπούτια γαλοπούλας

2 κσ ελαιόλαδο

BBQ μείγμα μπαχαρικών

 

Για την άλμη

8 λίτρα νερό

2 κούπες μαύρη ζάχαρη

1/2 κούπα χοντρό αλάτι

2 κσ πάπρικα

2 κσ φρέσκο θυμάρι

1 κσ φρέσκο φασκόμηλο

2 κσ κρεμμύδι σκόνη

3 κσ σκόρδο σκόνη

Μοσχαρίσια-Παϊδάκια-με-Γλυκοπατάτα
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το νερό, το αλάτι, τη μαύρη ζάχαρη, τη πάπρικα, το θυμάρι, το φασκόμηλο το κρεμμύδι σκόνη και το σκόρδο σκόνη.

Τοποθετούμε τη κατσαρόλα στη ψησταριά υγραερίου-BBQ μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη.

Κρυώνουμε την άλμη στο ψυγείο.

Προσθέτουμε στην άλμη τα μπούτια γαλοπούλας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Την επόμενη μέρα βγάζουμε τη γαλοπούλα από την άλμη και την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Αλείφουμε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο.

Αλείφουμε τη γαλοπούλα με BBQ μείγμα μπαχαρικών .

Προθερμαίνουμε το καπνιστήρι στους 110C°

Προσθέτουμε τα ξύλα καπνίσματος στο κουτί για τα ξύλα.

Καπνίζουμε τη γαλοπούλα για 4 ώρες μέχρι να φτάσει εσωτερική θερμοκρασία 80C°.

Αφήνουμε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.