


Για το pesto
1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπα κουκουνάρι
2/4 κούπα ψιλοκομμένη παρμεζάνα
2 κσ χυμός λεμόνι
Θαλασσινό αλάτι,πιπέρι
Για το κρέας
600γρ μπριζόλες μοσχαρίσιες
4 κσ ελαιόλαδο
5 portobello μανιτάρια
1/4 λευκό κρασί
Δενδρολίβανο
Αλάτι,ρόζ πιπέρι

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ σε υψηλή θερμοκρασία.Για το Pesto βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε ελαιόλαδο σιγά σιγά καθώς ανακατεύουμε.Στη συνέχεια βάζουμε το κουκουνάρι,τη παρμεζάνα,το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ακόμα.Τέλος προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.Αλείφουμε τα μανιτάρια με το λευκό κρασί.
Αλείφουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο,το δενδρολίβανο,το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετούμε τις μπριζόλες στη ψησταριά υγραερίου-BBQ και ψήνουμε για 4-5 λεπτά τη κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια στη ψησταριά υγραερίου-BBQ και ψήνουμε για λίγο.
Βγάζουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και τα ψιλοκόβουμε .
Για το σερβίρισμα σε ένα πιάτο τοποθετούμε τη μπριζόλα με τα μανιτάρια και από πάνω προσθέτουμε το Pesto.