CLOCK 100x100
2 ώρες & 20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
8
άτομα
 
Συστατικά

700 γρ κόντρα μοσχαρίσια

1/2 κούπα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

1/2 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

1 κσ βούτυρο

1 μεγάλο μαρούλι

 

Για το μαρινάρισμα

1 1/2 κσ σόγια σως

1 κγ κακάο

2 κγ μείγμα μπαχαρικών BBQ (σκόρδο σκόνη, μαύρη ζάχαρη, πάπρικα)

2 κγ Μόντρεαλ μείγμα μπαχαρικών για μπριζόλα (σκόρδο σκόνη, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι, μπούκουβο, αλάτι, άνηθος σκόνη)

1 κγ τσίλι σκόνη

1 κγ κύμινο

1 κγ σκόρδο σκόνη

αλάτι και πιπέρι

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο ταψί ανακατεύουμε το νερό, τη σόγια σως, τη μαύρη ζάχαρη, το σκόρδο, το κρεμμύδι σκόνη και το τζίντζερ.

Βάζουμε το σολωμό στο ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες.

Προθερμαίνουμε το καπνιστήρι στους 75C° και προσθέτουμε τα ξύλα καπνίσματος στο κουτί για τα ξύλα.

Τοποθετούμε το σολωμό στο καπιστήρι και το μαγειρεύουμε για 3 ώρες.

Όταν ο σολωμός φτάσει στους 75C° εσωτερική θερμοκρασία βγάζουμε το σολωμό από το καπνιστήρι και το σερβίρουμε.