CLOCK 100x100
10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
6
άτομα
 
Συστατικά

Για τη σαλάτα

700 gr κουνουπίδι

125 ml νερό

150 gr μπέικον

3 σέλινα

1/2 κρεμμύδι

2 κσ φρέσκοι βολβοί

αλάτι και πιπέρι

 

Για το ντρέσινγκ

250 ml μαγιονέζα

3/4 κσ ντιζόν μουστάρδα

3/4 κσ ξύδι από μηλίτη

αλάτι

πιπέρι

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ σε χαμηλή θερμοκρασία.

Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ρίχνουμε στο κουνουπίδι αλάτι και πιπέρι και καλύπτουμε και τα δύο μέρη με αλουμινόχαρτο δημιουργώντας φωλιές.

Βάζουμε σε κάθε φωλιά 1/4 κούπα νερό και καλύπτουμε τις φωλιές με άλλο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτo ώστε να μην φύγει το νερό.

Τοποθετούμε τις φωλιές στη ψησταριά υγραερίου-BBQ  και το ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Τοποθετούμε το μπέικον στη ψησταριά και το ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και τους βολβούς.

Βγάζουμε το μπέικον από τη ψησταριά και όταν κρυώσει το ψιλοκόβουμε.

Βγάζουμε το κουνουπίδι από τη ψησταριά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει το μπέικον και το κουνουπίδι, σε ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, το μπέικον, το σέλινο και τους βολβούς.

Για το ντρέσινκγ σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ντρέσινκ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.