CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
6
άτομα
 
Συστατικά

1/2 κούπα σόγια σως

3 κσ φρέσκο χυμό απο λάιμ

5 σκελίδες σκόρδο

2 κγ κύμινο

1 κγ καπνιστή πάπρικα

1/2 κγ ρίγανη

2 κσ ελαιόλαδο

5 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση

λάιμ κομμένο σε φέτες

fterouges Tikka Masala

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σως, το χυμό από λάιμ, το σκόρδο, το κύμινο, τη πάπρικα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

Σε μία σακούλα μαγειρικής βάζουμε τη μαρινάδα και το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο για 8-24 ώρες.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 200C°

Τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη πλευρά της πέτσας να κοιτάει τη φωτιά.

Ψήνουμε το κοτόπουλο για 10-12 λεπτά τη κάθε πλευρά μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει τους 80C° εσωτερική θερμοκρασία.