CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
4
άτομα
 
Συστατικά

3 μανιτάρια portobello καθαρισμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

3-4 κσ ελαιόλαδο

Χοντρό αλάτι

πιπέρι

2 κσ βαλσάμικο ξύδι

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

250 γρ κατσικίσιο τυρί

12- 16 φέτες καπνιστού μπέικον

12- 16 οδοντογλυφίδες αφημένες μέσα σε νερό για 20 λεπτά

fterouges Tikka Masala

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στους 200C° ανάβοντας τη μία εστία.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια,το κρεμμύδι,το σκόρδο,το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το περιεχόμενο του μπολ στη πλάκα ψησίματος και το ψήνουμε για 6 λεπτά.

Βγάζουμε τα λαχανικά από τη ψησταριά και τα ανακατεύουμε με το ξύδι.Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε φωλιές.

Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τυρί και τα ψητά λαχανικά.

Στρώνουμε 4 φέτες μπέικον στο ξύλο δίπλα δίπλα χωρίς κενά και τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω ώστε να το διπλώσουμε με το μπέικον.

Δένουμε το κοτόπουλο με το μπέικον με οδοντογλυφίδες.

Ψήνουμε το κοτόπουλο για 15 – 20 λεπτά δίπλα από τη φωτιά γυρίζοντας το ανά 5-7 λεπτά.Όταν το κοτόπουλο φτάσει εσωτερική θερμοκρασία 80C° βγάζουμε το κοτόπουλο από τη ψησταριά και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.