CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
16 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
6
άτομα
 
Συστατικά

Για το πέστο

100ml ελαιόλαδο

μισό ματσάκι βασιλικό

5κσ κουκουνάρι

1/4κγ αλάτι

λιγο πιπέρι

3 κσ παρμεζάνα τριμμένη

χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

 

Για τα ψάρια

6 τσιπούρες των 330γρ

1 1/2 κσ αλάτι

λίγο πιπέρι

4 κσ ελαιόλαδο

fterouges Tikka Masala

Εκτέλεση

Για το πέστο σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη παρμεζάνα και το λεμόνι.

Για τα ψάρια, αρχικά τα ξεπλένουμε με πολύ νερό και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Χαράζουμε σε κάθε πλευρά των ψαριών 3 γραμμές με 5 χιλιοστά περίπου βάθος.

Αλείφουμε τα ψάρια με ελαιόλαδο.

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 180C°

Τοποθετούμε τα ψάρια στη ψησταριά υγραερίου-BBQ και τα ψήνουμε για 8 λεπτά τη κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε το ψάρι με το πέστο.