


Για το πέστο
100ml ελαιόλαδο
μισό ματσάκι βασιλικό
5κσ κουκουνάρι
1/4κγ αλάτι
λιγο πιπέρι
3 κσ παρμεζάνα τριμμένη
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
Για τα ψάρια
6 τσιπούρες των 330γρ
1 1/2 κσ αλάτι
λίγο πιπέρι
4 κσ ελαιόλαδο
Για το πέστο σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη παρμεζάνα και το λεμόνι.
Για τα ψάρια, αρχικά τα ξεπλένουμε με πολύ νερό και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Χαράζουμε σε κάθε πλευρά των ψαριών 3 γραμμές με 5 χιλιοστά περίπου βάθος.
Αλείφουμε τα ψάρια με ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 180C°
Τοποθετούμε τα ψάρια στη ψησταριά υγραερίου-BBQ και τα ψήνουμε για 8 λεπτά τη κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το ψάρι με το πέστο.