CLOCK 100x100
10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
18 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
4
άτομα
Συστατικά

Για τη σάλτσα 

4-6 μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 κγ λευκό ξίδι

1/2 χυμό από λάιμ ή λεμόνι

λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

750 γρ κιμά μοσχαρίσιο

4 κσ μείγμα μπαχαρικών για burritos ή tacos

2 κσ φρέσκο κόλιανδρο

αλάτι

πιπέρι

4 ψωμάκια του burger

150 γρ κόκκινα φασόλια κονσέρβα

λίγη μαγιονέζα

μερικές φέτες ντομάτας

λίγο μαρούλι

λίγες λεπτές ροδέλες κρεμμύδι

Burrito-Burger
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 230C° για έμμεσο και άμεσο ψήσιμο.

Για τη σάλτσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λευκό ξίδι, το χυμό από λάιμ ή λεμόνι και το κόλιανδρο και τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά με το μείγμα μπαχαρικών, τα φασόλια και το κόλιανδρο.

Χωρίζουμε το κιμά σε 4 ισόποσα μπιφτέκια.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι σε κάθε πλευρά.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά τη κάθε πλευρά στην πλευρά της ψησταριάς για άμεσο ψήσιμο. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια στη πλευρά για έμμεσο ψήσιμο και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά ακόμα.

1 λεπτό πριν τελειώσουμε με το ψήσιμο τοποθετούμε το τυρί πάνω στα μπιφτέκια για να λιώσει.

Ψήνουμε τα ψωμάκια για λίγα δευτερόλεπτα για να πάρει χρώμα το εσωτερικό τους.

Για το στήσιμο αλείφουμε τα ψωμάκια με λίγη μαγιονέζα και βάζουμε το μπιφτέκι, λίγη σάλτσα το μαρούλι, τη ντομάτα και το κρεμμύδι.