


Για τη σάλτσα
4-6 μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κγ λευκό ξίδι
1/2 χυμό από λάιμ ή λεμόνι
λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
750 γρ κιμά μοσχαρίσιο
4 κσ μείγμα μπαχαρικών για burritos ή tacos
2 κσ φρέσκο κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
4 ψωμάκια του burger
150 γρ κόκκινα φασόλια κονσέρβα
λίγη μαγιονέζα
μερικές φέτες ντομάτας
λίγο μαρούλι
λίγες λεπτές ροδέλες κρεμμύδι

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 230C° για έμμεσο και άμεσο ψήσιμο.
Για τη σάλτσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λευκό ξίδι, το χυμό από λάιμ ή λεμόνι και το κόλιανδρο και τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά με το μείγμα μπαχαρικών, τα φασόλια και το κόλιανδρο.
Χωρίζουμε το κιμά σε 4 ισόποσα μπιφτέκια.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι σε κάθε πλευρά.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά τη κάθε πλευρά στην πλευρά της ψησταριάς για άμεσο ψήσιμο. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια στη πλευρά για έμμεσο ψήσιμο και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά ακόμα.
1 λεπτό πριν τελειώσουμε με το ψήσιμο τοποθετούμε το τυρί πάνω στα μπιφτέκια για να λιώσει.
Ψήνουμε τα ψωμάκια για λίγα δευτερόλεπτα για να πάρει χρώμα το εσωτερικό τους.
Για το στήσιμο αλείφουμε τα ψωμάκια με λίγη μαγιονέζα και βάζουμε το μπιφτέκι, λίγη σάλτσα το μαρούλι, τη ντομάτα και το κρεμμύδι.