CLOCK 100x100
30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
4
άτομα
Συστατικά

Για το αρνί 

1 κιλό αρνί χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1 κσ μέλι

1 1/2 κούπα μπύρα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σως  Chimichurri

1 κούπα φρέσκο μαϊντανό

1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο

1 κσ φρέσκια ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 ξύσμα λεμονιού

1/2 κγ αλάτι

1/4 κγ πιπέρι

1/4 κγ μπούκοβο

2 κσ ξίδι από κόκκινο κρασί

1/2 κούπα ελαιόλαδο

Αρνίσια-Καλαμάκια-με-Σως-Chimichurri
Εκτέλεση

Για το μαρινάρισμα σε μία σακούλα μαγειρέματος ανακατεύουμε καλά το αρνί, το πολτοποιημένο σκόρδο και το μέλι. Προσθέτουμε στη σακούλα τόση μπύρα ώστε να καλυφθεί ίσα ίσα το κρέας. Σφραγίζουμε τη σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 200C°

Για τη Chimichurri σως σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μαϊντανό, το κόλιανδρο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και το ξίδι. Χτυπάμε το μείγμα 2-3 φορές και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Χτυπάμε το μείγμα μερικές φορές ακόμα.

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε τους κύβους αρνιού σε καλαμάκια.

Αλείφουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 

Τοποθετούμε και ψήνουμε το κρέας για 12 λεπτά τη κάθε πλευρά γυρίζοντάς το συχνά ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

Σερβίρουμε το κρέας με τη Chimichurri σως.