


1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
Για το μαρινάρισμα
1 κγ χοντρό αλάτι
1/4 κγ πιπέρι
1 κγ γλυκιά σκόνη κάρυ
1 κγ Garam Masala
1 κγ ζάχαρη
1/2 κούπα βουτυρόγαλα
1/4 κούπα γιαούρτι
1/4 κούπα ελαιόλαδο
Για τη σως
1/2 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κσ βούτυρο
1 κσ ελαιόλαδο
2 κγ κύμινο
1/2 κγ χοντρό αλάτι
1/2 κγ τζίντζερ
1/4 κγ κανέλα
1/4 κγ κουρκουμά
1/4 κγ πιπέρι καγιέν
1 1/2 κγ Garam Masala
1 κγ γλυκιά πάπρικα
450ml σάλτσα ντομάτας
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κγ ζάχαρη
λίγο φρέσκο μαϊντανό

Για το μαρινάρισμα σε μία σακούλα μαγειρέματος βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το Garam Masala, τη ζάχαρη, το βουτυρόγαλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε τη σακούλα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στους 220C°
Βγάζουμε από το ψυγείο τις φτερούγες 15 λεπτά πριν τις ψήσουμε.
Για τη σάλτσα σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψήνουμε ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κύμινο, το αλάτι, το τζίντζερ, τη κανέλα, το κουρκουμά, το Garam Masala, τη πάπρικα και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μαγειρεύουμε άλλα 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Αφήνουμε στην άκρη 1/2 κούπα σάλτσα για το σερβίρισμα.
Τοποθετούμε τις φτερούγες στη ψησταριά και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις φτερούγες από τη ψησταριά και τις βουτάμε μέσα στη σάλτσα.
Τοποθετούμε τις φτερούγες πίσω στη ψησταριά και τις ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Βγάζουμε τις φτερούγες από τη ψησταριά και τις αλείφουμε με τη σάλτσα.
Τοποθετούμε τις φτερούγες πίσω στη ψησταριά και τις ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να καραμελωθεί η σάλτσα στο εξωτερικό τους και να φτάσουν εσωτερική θερμοκρασία τους 80 βαθμούς.
Σερβίρουμε τις φτερούγες με σάλτσα.