CLOCK 100x100
10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
2
άτομα
 
Συστατικά

Για το ζυμάρι από το κουνουπίδι

1 κουνουπίδι μέτριο

1 αυγό

1/4 κούπα μοτσαρέλα

1/4 κγ αλάτι

3 κσ παρμεζάνα

1/2 κγ σκόρδο σκόνη

1 κγ ρίγανη

1 κγ βασιλικό

–μοτσαρέλα για την επικάλυψη της πίτσας

  • σάλτσα ντομάτας για πίτσα
  • λεπτές φέτες πεπερόνι
fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στους 250°CΑφαιρούμε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε το κουνουπίδι στο μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να είναι στο μέγεθος του ρυζιού.Τοποθετούμε το κουνουπίδι στο φούρνο μικροκυμάτων και το ζεσταίνουμε στη δυνατή σκάλα για 4-5 λεπτά.Αφήνουμε το κουνουπίδι να κρυώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά.Βάζουμε το κουνουπίδι σε μία πετσέτα και το σφίγγουμε για να φύγουν τα νερά του.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι,το αυγό,το σκόρδο,τη παρμεζάνα,το 1/4 κούπα μοτσαρέλα,τη ρίγανη,το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαμορφωθεί η ζύμη.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και διαμορφώνουμε το ζυμάρι σε βάση πίτσας.

Ψήνουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά με κλειστό το καπάκι της ψησταριάς μέχρι η ζύμη να έχει το καφέ χρυσό χρώμα που θέλουμε.

Βγάζουμε η ζύμη από τη ψησταριά και αλείφουμε τη σάλτσα ντομάτας στο πάνω μέρος της ζύμης και προσθέτουμε όσο τυρί μοτσαρέλα και πεπερόνι θέλουμε.

Βάζουμε τη πίτσα πάλι στη ψησταριά μας και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.