CLOCK 100x100
50 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
2
άτομα
 
Συστατικά

2 μεγάλες μελιτζάνες

1 κσ πολτοποιημένο σκόρδο

1/4 κούπα μέντα

2 κσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κσ ελαιόλαδο

1/2 κσ κύμινο

1/2 κούπα φέτα

3 κσ χυμό από λεμόνι

αλάτι

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Αλείφουμε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 180C°. Ψιλοκόβουμε τη μέντα και θρυμματίζουμε τη φέτα. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, το αλάτι, το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κύμινο και λίγο ελαιόλαδο. Αλείφουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη ψησταριά υγραερίου-BBQ  και τις ψήνουμε για 5 λεπτά τη κάθε πλευρά. Για το στήσιμο τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα σκόρδου και κρεμμυδιού και τέλος ρίχνουμε τη μέντα και τη θρυμματισμένη φέτα.