


2 μεγάλες μελιτζάνες
1 κσ πολτοποιημένο σκόρδο
1/4 κούπα μέντα
2 κσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κσ ελαιόλαδο
1/2 κσ κύμινο
1/2 κούπα φέτα
3 κσ χυμό από λεμόνι
αλάτι

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Αλείφουμε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 180C°. Ψιλοκόβουμε τη μέντα και θρυμματίζουμε τη φέτα. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, το αλάτι, το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κύμινο και λίγο ελαιόλαδο. Αλείφουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη ψησταριά υγραερίου-BBQ και τις ψήνουμε για 5 λεπτά τη κάθε πλευρά. Για το στήσιμο τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα σκόρδου και κρεμμυδιού και τέλος ρίχνουμε τη μέντα και τη θρυμματισμένη φέτα.