CLOCK 100x100
30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
5 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
6-8
άτομα
 
Συστατικά

Για την άλμη
5 κσ θαλασσινό αλάτι
5 κσ μαύρη ζάχαρη
1 κσ πιπέρι
2 κσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
10 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κσ πάπρικα
1 κγ κύμινο
1 ματσάκι θυμάρι
1 ματσάκι μαιντανό
1 ματσάκι δενδρολίβανο
6 κούπες κρύο νερό
Για το χοιρινό
2 κομμάτια του 1 κιλού χοιρινή νεφραμιά
ελαιόλαδο
Για το πικάντικο γλάσο
1/4 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κσ πάπρικα
1 κγ κύμινο
1/4 κούπα μέλι
2 κγ χυμό λεμονιού
2 κσ ψιλοκομμένο βολβό

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Προσθέτουμε σε μια πλαστική σακούλα μαγειρέματος όλα τα υλικά για την άλμη.Ανακατεύουμε καλά όλα τα
υλικά και μεταφέρουμε τη μισή άλμη σε μία δεύτερη σακούλα μαγειρέματος. Προσθέτουμε σε κάθε σακούλα από ένα κομμάτι κρέας και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 έως και 24 ώρες.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πικάντικο γλάσο σε μία ακόμα σακούλα μαγειρέματος.
Προθερμαίνουμε τη ψησταριά μας στους 160 ° C Βγάζουμε τα κομμάτια κρέατος από τις σακούλες, στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας και το λαδώνουμε ίσα ίσα να είναι γλιστερό .
Τοποθετούμε τα κομμάτια πάνω στην ψησταριά μας και κλείνουμε το καπάκι. Ψήνουμε για 45
λεπτά.Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τα κομμάτια κρέατος και περιχύνουμε το γλάσο πάνω τους
καλύπτοντας όλες τις επιφάνειες. Επιστρέφουμε το κρέας στην ψησταριά και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά.Το κρέας είναι έτοιμο όταν το θερμόμετρο ψησίματος λέει 70°C. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.