CLOCK 100x100
25 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
4
άτομα
 
Συστατικά

1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο μπούτι​

1/2 κγ αλάτι​

1/2 κγ πιπέρι​

Για την μαρινάδα​

​1/2 κγ θαλασσινό αλάτι ​

1/2 κγ πιπέρι​

1 κσ λάιμ χυμό​

1 1/2 κσ ελαιόλαδο ​

2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο ​

1/2 κγ πάπρικα​

1 κγ κύμινο​

1 κγ γλυκαντική της επιλογής σας​

Για την κρέμα σως ​

1 κσ ελαιόλαδο​

1 κσ χυμό λάιμ​

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη ​

1 1/2 κούπα φρέσκο κόλιανδρο ή μαιντανό​

2 κσ κρέμα γάλακτος​

1 κσ χαλαπένιος πιπεριές πολτοποιημένες ​

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ μας σε μέτρια θερμοκρασία.​

Βάζουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα σε μια πλαστική σακούλα μαγειρέματος και ανακατεύουμε καλά.​

Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη σακούλα και πάλι ανακατεύουμε καλά ώστε να μαριναριστεί καλά το κοτόπουλο.​

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.​

Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σακούλα και ρίχνουμε 1/4 κγ αλάτι και 1/4 κγ πιπέρι.​

Τοποθετούμε στη ψησταριά υγραερίου-BBQ το κοτόπουλου και ψήνουμε τη κάθε πλευρά 8 λεπτά.​

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη κρέμα σως μέχρι να έχουν μια κρεμώδη υφή.​

Περιχύνουμε τη κρέμα στο κοτόπουλο και σερβίρουμε.​