


1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
Για την μαρινάδα
1/2 κγ θαλασσινό αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
1 κσ λάιμ χυμό
1 1/2 κσ ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1/2 κγ πάπρικα
1 κγ κύμινο
1 κγ γλυκαντική της επιλογής σας
Για την κρέμα σως
1 κσ ελαιόλαδο
1 κσ χυμό λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 1/2 κούπα φρέσκο κόλιανδρο ή μαιντανό
2 κσ κρέμα γάλακτος
1 κσ χαλαπένιος πιπεριές πολτοποιημένες

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ μας σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα σε μια πλαστική σακούλα μαγειρέματος και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη σακούλα και πάλι ανακατεύουμε καλά ώστε να μαριναριστεί καλά το κοτόπουλο.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σακούλα και ρίχνουμε 1/4 κγ αλάτι και 1/4 κγ πιπέρι.
Τοποθετούμε στη ψησταριά υγραερίου-BBQ το κοτόπουλου και ψήνουμε τη κάθε πλευρά 8 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη κρέμα σως μέχρι να έχουν μια κρεμώδη υφή.
Περιχύνουμε τη κρέμα στο κοτόπουλο και σερβίρουμε.