CLOCK 100x100
30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
2
άτομα
 
Συστατικά

4 κσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανός

3 κσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι

4 κσ χυμός από λεμόνι

1 κγ ξύσμα από λεμόνι

1/4 κγ μπούκουβο

1/4 κγ χοντρό αλάτι

1/8 κγ μαύρο πιπέρι

24 στρείδια με το κέλυφος

200 γρ προσούτο σε ένα κομμάτι

1/2 κσ πιπερόκκοκο

fterouges Tikka Masala

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στους 200C° με τη μία εστία φωτιάς μόνο.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κιμά, το τσίλι σκόνη, το κύμινο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Εφόσον ο κιμάς πάρει καφέ χρώμα προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό απο λάιμ, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, τη BBQ σως, τη μπύρα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη ψησταριά στους 150C°

Κόβουμε τις πιπεριές οριζόντια στη μέση. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σποράκια στο εσωτερικό.

Γεμίζουμε το εσωτερικό της πιπεριάς με το τσίλι και από πάνω το τριμμένο τυρί.

Τυλίγουμε τις πιπεριές με το μπέικον.

Τοποθετούμε τις πιπεριές στη ψησταριά στη πλευρά χωρίς φωτιά και τις ψήνουμε για 45 λεπτά.