CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
2
άτομα
 
Συστατικά

Για το ιταλικό ντρέσινγκ σαλάτας

6 κσ ελαιόλαδο

2 κσ λευκό ξύδι

2 κσ φρέσκο κομμένο μαϊντανό

1 κσ φρέσκο χυμό από λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κγ ξηρό βασιλικό

1/4 κγ μπούκοβο

1/4 κγ ρίγανη

 

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

1/2 κούπα ψιλοκομμένο τσένταρ

1 αυγό

2 κσ κρέμα γάλακτος

2 κσ νερό

1/2 κγ σκόρδο σκόνη

1/2 κγ αλάτι

1/2 κγ πιπέρι

2 κσ κέτσαπ χωρίς ζάχαρη

2 κσ ιταλικό ντρέσινγκ για σαλάτα

fterouges Tikka Masala

Εκτέλεση

Για το ιταλικό ντρέσινγκ σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον μαϊντανό, το λεμόνι, το σκόρδο, το βασιλικό, το μπούκοβο και τη ρίγανη.

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ μας στους 200C°

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το κιμά, το αυγό, το τσένταρ, τη κρέμα γάλακτος, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σκόνη.

Χωρίζουμε τον κιμά σε 15 κεφτεδάκια.

Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη ψησταριά και τα ψήνουμε για 15 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά ώστε να είναι ομοιόμορφα ψημένα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις 2 κσ ιταλικό ντρέσινγκ με τη κέτσαπ και αλείφουμε τα κεφτεδάκια με το μείγμα.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να καραμελώσουν τα κεφτεδάκια.