


1,5 κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα κομμένο σε κύβους
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
450γρ ντοματίνια
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
Για τη μαρινάδα βαλσάμικου ξυδιού
1/4 κούπα βαλσάμικο ξύδι
1/4 κούπα ελαιόλαδο
1 κσ dijon μουστάρδα
1 κσ μέλι
1 κγ βασιλικό(μπαχαρικό)
αλάτι
πιπέρι
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το βαλσάμικο ξύδι, τη dijon μουστάρδα, το μέλι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το κοτόπουλο με τη μισή μαρινάδα από βαλσάμικο ξύδι, καλύπτουμε το μπολ με το κοτόπουλο με πλαστικό περιτύλιγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Αφήνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 200C°
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και φτιάχνουμε τα καλαμάκια βάζοντας τα υλικά μας ένα ένα.
Βάζουμε τα καλαμάκια στη ψησταριά υγραερίου-BBQ και ψήνουμε τη κάθε πλευρά για 4 λεπτά.
Αλείφουμε τα καλαμάκια με την υπόλοιπη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 2 λεπτά.