


Για τα παϊδάκια
1 κιλό μοσχαρίσια παϊδάκια χωρίς κόκκαλο
1 1/2 κσ ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 κγ κύμινο
1 κγ τσίλι σκόνη
1 κγ καπνιστή πάπρικα
2 κσ καυτερή σάλτσα (ταμπάσκο)
350 ml μπύρα
Για τις γλυκοπατάτες
3 μέτριες γλυκοπατάτες
2 κσ ελαιόλαδο
3/4 κγ κύμινο
1 1/3 κγ καπνιστή πάπρικα
1 κγ χοντρό αλάτι
Για τα νάτσος
1/2 κούπα πιπεριά χαλαπένιο ψιλοκομμένη (ιδανικά τουρσί)
1 1/4 κούπα τσένταρ τριμμένο
1 κούπα γουακαμόλε ή αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 κούπα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Για τα παϊδάκια ψιλοκόβουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Αλείφουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 200C°
Ψήνουμε το κρέας για 6-8 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κύμινο, το τσίλι σκόνη, τη πάπρικα, και το μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μπύρα, τη καυτερή σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τα παϊδάκια και βάζουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ σε χαμηλή θερμοκρασία και το μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
Μια ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο του κρέατος ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις γλυκοπατάτες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C°
Πλένουμε το εξωτερικό από τις πατάτες πολύ καλά.
Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κσ ελαιόλαδο, το κύμινο, τη καπνιστή πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες χωρίς να ακουμπάει η μία με την άλλη και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο το βγάζουμε από τα υγρά και σε ένα ξύλο κοπής θρυμματίζουμε το κρέας με ένα πιρούνι.
Για το στήσιμο σε ένα ταψί βάζουμε πρώτα τη γλυκοπατάτα μετά το κρέας, τις χαλαπένιος και το τυρί τσένταρ.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 1-2 λεπτά για να λιώσει το τυρί.
Για το στήσιμο ρίχνουμε πάνω από τα υλικά του ταψιού το αβοκάντο, τη πιπεριά, το κρεμμύδι και τέλος το κόλιανδρο.