3 μεγάλα κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Για τη μαρινάδα
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κσ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα
100 γρ μαλακή φέτα
φύλλα μαρουλιού
50γρ κουκουνάρι
1 κσ ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στους 200C°
Ψήνουμε το κολοκυθάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μαρινάδα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το πολτοποιημένο σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε στο μπολ το κολοκυθάκι και το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Για το στήσιμο της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, το μαριναρισμένο κολοκυθάκι, τη φέτα, το ψημένο κουκουνάρι, τη ψιλοκομμένη πιπεριά και τέλος τη μαρινάδα που έχει μείνει από το μπολ με τα κολοκυθάκια.