CLOCK 100x100
30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
4
άτομα
 
Συστατικά

3 μεγάλα κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες

Για τη μαρινάδα

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κσ ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα

100 γρ μαλακή φέτα

φύλλα μαρουλιού

50γρ κουκουνάρι

1 κσ ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στους 200C°

Ψήνουμε το κολοκυθάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μαρινάδα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το πολτοποιημένο σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε στο μπολ το κολοκυθάκι και το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Για το στήσιμο της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, το μαριναρισμένο κολοκυθάκι, τη φέτα, το ψημένο κουκουνάρι, τη ψιλοκομμένη πιπεριά και τέλος τη μαρινάδα που έχει μείνει από το μπολ με τα κολοκυθάκια.