CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
4
άτομα
 
Συστατικά

2 μικρές μελιτζάνες

1 κγ αλάτι

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

3 κσ ελαιόλαδο

1/4 κγ πιπέρι

4 πίτες

1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 κούπα ψιλοκομμένη μοτσαρέλα

1/4 κούπα καθαρισμένες και ψιλοκομμένες ελιές

1/2 κγ μπούκοβο

1 κούπα ψιλοκομμένα φύλλα μαρουλιού

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στους 200C°

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και ρίχνουμε αλάτι. Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη για 30 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ή wok ψήνουμε 8 με 10 λεπτά τη κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Στεγνώνουμε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας. Αλείφουμε τις μελιτζάνες με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 4 -5 λεπτά τη κάθε πλευρά. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα.

Αλείφουμε τις πίτες και στις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 1 λεπτό τη κάθε πλευρά.

Πάνω στις πίτες βάζουμε τα ψημένα λαχανικά, τη μελιτζάνα, τη ντομάτα, το τυρί, τις ελιές και το μπούκοβο και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά με το καπάκι της ψησταριάς κλειστό μέχρι το τυρί να λιώσει.

Για το σερβίρισμα ρίχνουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.