


Για το μπιφτέκι
2 κούπες παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1 κούπα κόκκινο κινόα
1 κσ ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κσ θρυμματισμένο ψωμί
1 κσ λιναρόσπορο
1 κσ λάδι καρύδας
2 κσ χυμός από λάιμ
1/4 κγ μπούκοβο
1 κγ ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
Για το ντρέσινγκ
1 αβοκάντο
2 κσ ταχίνι
3 κσ χυμό από λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κγ αλάτι Ιμαλαΐων
Για τις πατάτες τηγανιτές
2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
1 κσ ελαιόλαδο
1 κσ καλαμποκάλευρο
Για το στήσιμο
4 ψωμάκια για Burger ολικής αλέσεως
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά υγραερίου-BBQ στους 175C°
Τοποθετούμε τους κύβους παντζαριού σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη το παντζάρι να κρυώσει.
Βάζουμε το μαγειρεμένο παντζάρι σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μόνο 2-3 φορές.
Μεταφέρουμε το παντζάρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι. Εάν το μείγμα μας διαλύεται όταν πάμε να διαμορφώσουμε τα μπιφτέκια προσθέτουμε λίγο ψωμί ακόμα.
Με λίγο βρεγμένα χέρια διαμορφώνουμε τα μπιφτέκια
Βάζουμε στη ψησταριά υγραερίου-BBQ τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά τη κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και το καλαμποκάλευρο. Ψήνουμε τις πατάτες για 25-30 λεπτά.
Για το ντρέσινγκ βάζουμε το αβοκάντο, το ταχίνι, το χυμό από λάιμ, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να έχει κρεμώδη υφή.
Για το στήσιμο αλείφουμε τα ψωμάκια με το ντρέσινγκ και βάζουμε το μπιφτέκι, τς γλυκοπατάτες, λίγο μαϊντανό και κλείνουμε το burger!