CLOCK 100x100
20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
4
άτομα
 
Συστατικά

Για το μπιφτέκι

2 κούπες παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 κούπα κόκκινο κινόα

1 κσ ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κσ θρυμματισμένο ψωμί

1 κσ λιναρόσπορο

1 κσ λάδι καρύδας

2 κσ χυμός από λάιμ

1/4 κγ μπούκοβο

1 κγ ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

 

Για το ντρέσινγκ

1 αβοκάντο

2 κσ ταχίνι

3 κσ χυμό από λάιμ

1 σκελίδα σκόρδο

1/4 κγ αλάτι Ιμαλαΐων

 

Για τις πατάτες τηγανιτές

2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες

1 κσ ελαιόλαδο

1 κσ καλαμποκάλευρο

Για το στήσιμο

4 ψωμάκια για Burger ολικής αλέσεως

μαϊντανός ψιλοκομμένος

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στους 175C°

Τοποθετούμε τους κύβους παντζαριού σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.

Αφήνουμε στην άκρη το παντζάρι να κρυώσει.

Βάζουμε το μαγειρεμένο παντζάρι σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μόνο 2-3 φορές.

Μεταφέρουμε το παντζάρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι. Εάν το μείγμα μας διαλύεται όταν πάμε να διαμορφώσουμε τα μπιφτέκια προσθέτουμε λίγο ψωμί ακόμα.

Με λίγο βρεγμένα χέρια διαμορφώνουμε τα μπιφτέκια

Βάζουμε στη ψησταριά τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά τη κάθε πλευρά.

Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και το καλαμποκάλευρο. Ψήνουμε τις πατάτες για 25-30 λεπτά.

Για το ντρέσινγκ βάζουμε το αβοκάντο, το ταχίνι, το χυμό από λάιμ, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να έχει κρεμώδη υφή.

Για το στήσιμο αλείφουμε τα ψωμάκια με το ντρέσινγκ και βάζουμε το μπιφτέκι, τς γλυκοπατάτες, λίγο μαϊντανό και κλείνουμε το burger!