CLOCK 100x100
15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
CLOCK 100x100
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
PLATE 100x100
4
άτομα
 
Συστατικά

20-30 κομμάτια φρέσκια φάβα

ελαιόλαδο

αλάτι

 

Για το ντρέσινκγ

3 κσ ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κσ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι

1/2 κγ αλάτι

1 κγ σουμάκ

Για το στήσιμο

1/4 κούπα φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη

1/4 κούπα μαϊντανό

1/2 κγ μπούκοβο

λίγο χυμό από λεμόνι

fterouges Tikka Masala
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στους 200C°

Για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και το σουμάκ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φάβα με ελαιόλαδο και αλάτι.

Ψήνουμε τη φάβα για 4-5 λεπτά τη κάθε πλευρά.

Για το στήσιμο σε μία πιατέλα βάζουμε τη φάβα, από πάνω λίγο ντρέσινγκ, τη μέντα, το μαϊντανό, το μπούκοβο και το χυμό από το λεμόνι.