ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΑΕΡΙΟΥ

Tο άμεσο και έμμεσο ψήσιμο είναι δύο διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψετε το φαγητό σας.

To άμεσo ψήσιμο συνήθως χρησιμοποιεί πολύ υψηλή θερμοκρασία και μαγειρεύει γρήγορα, ενώ το έμμεσο χρησιμοποιεί χαμηλότερες θερμοκρασίες και διαρκεί πολύ περισσότερο.

ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΓΚΑΖΙ

ΑΜΕΣΟ ΨΗΣΙΜΟ

Τοποθετήστε το φαγητό σας ακριβώς πάνω από την πηγή θερμότητας. Χρησιμοποιήστε άμεση θερμότητα για γρήγορο ψήσιμο.

Συμβουλή: Μπορεί να χρειάζεται λιγότερος χρόνος ψησίματος από αυτόν που έχετε συνηθίσει στο άμεσο ψήσιμο. Τα κρέατα μπορεί να καούν γρήγορα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ελέγξτε το φαγητό κατά την διάρκεια του ψησίματος τακτικά.

Οι μπριζόλες, τα ψάρια, τα λαχανικά και τρόφιμα με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό και ζάχαρη τείνουν να μαγειρεύουν καλύτερα σε άμεση ζέστη. είναι καλά παραδείγματα.

ΕΜΜΕΣΟ ΨΗΣΙΜΟ

Όταν κάνετε έμμεσο ψήσιμο, τα τρόφιμα τοποθετούνται στην κρύα πλευρά της ψησταριάς μακριά από την πηγή θερμότητας. Οι θερμοκρασίες στη σχάρα είναι συνήθως περίπου 150 βαθμούς κελσίου, επομένως θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για το ψήσιμο.

Συμβουλή: Μπορείτε να ξεκινήσετε με άμεσο ψήσιμο και να τα μεταφέρετε στη συνέχεια τα ψητά στην πλευρά με την χαμηλότερη θερμοκρασία (έμμεσο) για να ολοκληρώσετε. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος ψησίματος για λιπαρά κρέατα.

Για να πετύχετε δύο “ζώνες” ψησίματος θα ανάψετε τους καυστήρες στο μισό μόνο στην μια πλευρά της ψησταριάς. το μισό καυστήρα και τον άνθρακα που πιέζετε τα κάρβουνα στη μία πλευρά.

Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την σχάρα συντήρησης ως σχάρα για έμμεσο ψήσιμο.