ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΑΕΡΙΟΥ

Tο άμεσο και έμμεσο ψήσιμο είναι δύο διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψετε το φαγητό σας.

ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ

Μπορείτε να δημιουργήσετε την μέθοδο του άμεσου ή έμμεσου ψησίματος με κάρβουνο ή αέριο δημιουργώντας δύο “ζώνες”.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΑΣ

Καπνίστε τα πάντα από ένα χοιρινό μέχρι ένα φιλέτο σολομού στην ψησταριά αερίου σας.

Το κάπνισμα σε κρέατα και λαχανικά είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εύκολα στην ψησταριά σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε το φαγητό σας με νέες γεύσεις.

Τα καπνιστήρια νερού μας επιτρέπουν να καπνίζουμε το φαγητό μας σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 150C° για πολλές ώρες. Τα καπνιστήρια αυτά συνήθως είναι μία μεγάλη συσκευή οβάλ σχήματος με τρία τμήματα.

Πολλοί νομίζουν ότι η θερμοκρασία της ψησταριάς εξαρτάται από τη ποσότητα κάρβουνου αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εξαρτάται από τη θυρίδα εισαγωγής αέρα!

Ψήσιμο με 3 ζώνες 

Το πρώτο βήμα για να πραγματοποιήσουμε το ψήσιμο 3 ζωνών είναι να βάλουμε στην μία πλευρά της ψησταριάς (στο 1/3 της ψησταριάς) ένα βουναλάκι από κάρβουνο.

Πολλές φορές ο όρος μπάρμπεκιου και το ψήσιμο στα κάρβουνα χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ίδια διαδικασία μαγειρέματος.

Πριν οι άνθρωποι επινοήσουν το ψήσιμο με ραβδιά (κάτι σαν καλαμάκια) και μετέπειτα τις σχάρες, για να ψήνουν τις τροφές μαγείρευαν μέσα στη φωτιά.

Σελίδα 1 από 2