Βήμα 1
Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το ψυγείο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα. Αλείφουμε με βούτυρο τα μπούτια, το στήθος και τις φτερούγες.

Βήμα 2
Σε δύο ταψάκια μίας χρήσης (προϊόν 1) το ένα μέσα στο άλλο βάζουμε λαχανικά της επιλογής μας και 2 κούπες ζωμό από κοτόπουλο.
Βήμα 3
Τοποθετούμε τα κάρβουνα με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν ένα μισοφέγγαρο στη μία πλευρά της ψησταριάς. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα ταψί μίας χρήσεως γεμάτο με ζεστό νερό ώστε να βοηθήσει στο να διατηρηθεί ομαλά η θερμοκρασία της ψησταριάς.
Βήμα 4
Τοποθετούμε τη γαλοπούλα πάνω στο ταψί με τα λαχανικά.
Βήμα 5
Προσθέτουμε βρεγμένα μικρά κομμάτια ξύλου πάνω στα κάρβουνα και βάζουμε τη σχάρα. Βάζουμε το ταψί με τη γαλοπούλα πάνω στη ψησταριά έτσι ώστε τα μπούτια να κοιτάνε την καυτή πλευρά της ψησταριάς.

Βήμα 6
Διατηρούμε τη θερμοκρασία της ψησταριάς στο εύρος 180C° με 200C° προσθέτοντας κάρβουνο εάν χρειαστεί.
Βήμα 7
Μετά από μία ώρα ψήσιμο γυρίζουμε τη γαλοπούλα πλευρά.

Βήμα 8
Συνεχίζουμε με το ψήσιμο και κάπνισμα της γαλοπούλας προσθέτοντας παροδικά και βρεγμένα ξύλα καπνίσματος.
Βήμα 9
Εφόσον έχουν συμπληρωθεί 1 1/2 ώρα ψησίματος καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο τα σημεία της γαλοπούλας που έχουν πάρει πολύ σκούρο χρώμα. Η γαλοπούλα είναι έτοιμη όταν το θερμόμετρο μας δείξει εσωτερική θερμοκρασία τους 80C° στο παχύ μέρος του μπουτιού χωρίς να ακουμπάει το κόκκαλο. Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα στη πιατέλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 με 30 λεπτά.