Με απαλές κινήσεις ελέγχουμε την επιφάνεια του σολωμού για τυχόν κόκαλα. Με μία μικρή πένσα βγάζουμε τα κόκαλα….

 

 Ο κανόνας του 70 301 1

 

Βήμα 1

Ένας τρόπος για να μην μας κολλάει ο σολομός στη ψησταριά είναι να τοποθετηθεί αρχικά το ψάρι με το κρέας προς τη φωτιά και να ψηθεί σε αυτή τη θέση για το 70% του ολικού χρόνου.

 Ο κανόνας του 70 302

 

 

 

Βήμα 2

Γυρίζουμε το σολομό πλευρά με τη τσιμπίδα (προϊόν 1) και το αφήνουμε να ψηθεί για το υπόλοιπο 30% του ολικού χρόνου ψησίματος.

 Ο κανόνας του 70 303

 

Βήμα 3

Με μια σπάτουλα (προϊόν 2) βγάζουμε το σολομό από τη ψησταριά.