Με απαλές κινήσεις ελέγχουμε την επιφάνεια του σολωμού για τυχόν κόκαλα. Με μία μικρή πένσα βγάζουμε τα κόκαλα….
Βήμα 1
Ένας τρόπος για να μην μας κολλάει ο σολομός στη ψησταριά είναι να τοποθετηθεί αρχικά το ψάρι με το κρέας προς τη φωτιά και να ψηθεί σε αυτή τη θέση για το 70% του ολικού χρόνου.
Βήμα 2
Γυρίζουμε το σολομό πλευρά με τη τσιμπίδα (προϊόν 1) και το αφήνουμε να ψηθεί για το υπόλοιπο 30% του ολικού χρόνου ψησίματος.
Βήμα 3
Με μια σπάτουλα (προϊόν 2) βγάζουμε το σολομό από τη ψησταριά.