1. Διατηρήστε τους χυμούς της μπριζόλας:
Αφήστε την μπριζόλα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά πριν την κόψετε.
2. Αρωματίστε τη σχάρα σας:
Αλείψτε τη σχάρα σας με μισό κρεμμύδι που έχει βυθιστεί σε λάδι για να μη κολλήσει το κρέας στη σχάρα και να αποκτήσει ωραίο άρωμα.
3. Καπνίστε το κρέας σε ψησταριά υγραερίου:
Βάλτε λίγα ξύλα καπνίσματος στη ψησταριά υγραερίου για να καπνίσετε το κρέας σας.
4. Προστατεύστε τα ξύλινα καλαμάκια από τη φωτιά:
Βυθίστε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό για 20 λεπτά για να μην πάρουν φωτιά.
5. Να γνωρίζετε τον χρόνο και τη θερμοκρασία:
Κολλήστε ένα αυτοκόλλητο στο πλάι της ψησταριάς που να έχει τον πίνακα με τις βαθμίδες θερμοκρασίας και τον χρόνο που χρειάζονται τα διάφορα κομμάτια κρέατος για να ψηθούν.
6. Να χαράζετε τα λουκάνικα:
Χαράζουμε λίγο τα λουκάνικα για να ψηθούν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα στο εσωτερικό τους.
7. Ψεκάστε το κρέας κατά το ψήσιμο:
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι ξύδι από μηλίτη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια φιάλη ψεκασμού και ψεκάστε το φαγητό σας κατά το ψήσιμο.
8. Πότε να γυρίσετε τα μπιφτέκια:
Όταν βλέπετε πώς εμφανίζονται υγρά στο πάνω μέρος του μπιφτεκιού σημαίνει πως είναι η κατάλληλη στιγμή να γυρίσετε τα μπιφτέκια πλευρά.
9. Καθαρισμός:
Καθαρίστε τις σχάρες σας όσο είναι ζεστές με τα κατάλληλα εργαλεία.
10.Πώς να ξέρετε πότε είναι έτοιμο το κρέας:
Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο εσωτερικής θερμοκρασίας.