Η πίτσα είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα για να μαγειρέψετε σε μια ψησταριά.

Το ψήσιμο στο BBQ σας δίνει μια καπνιστή γεύση ξύλου που δεν θα μπορέσει να δώσει αντίστοιχα ένας φούρνος.

Η κεραμική πέτρα θα βοηθήσει να μαγειρέψετε την πίτσα σας ομοιόμορφα χωρίς τον φόβο να κολλήσει η ζύμη επάνω στην σχάρα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Επιλέξτε τη ζύμη σας. Τα καταστήματα τροφίμων πωλούν προ-παρασκευασμένη ζύμη που μπορείτε να βρείτε παντού. Να θυμάστε πάντα να ανοίγετε τη ζύμη 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Επιλέξτε τα υλικά της αρεσκείας σας για την πίτσα σας και τοποθετήστε τα επάνω στην ζύμη. Όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχετε, τόσο πιο διασκεδαστικό γίνεται για τους καλεσμένους σας και ειδικά τα παιδιά.
Ανάψτε τη σχάρα. Χρησιμοποιήστε έμμεση θέρμανση για να μαγειρέψετε την πίτσα σας. Ανάψτε την μία πλευρά της ψησταριάς στην υψηλότερη θερμοκρασία και την άλλη πλευρά στο πολύ χαμηλό. Απλώστε στην κεραμική πέτρα αλεύρι και τοποθετήστε την με την πίτσα αρχικά πάνω από την μεριά με την υψηλότερη θερμοκρασία.

Προσοχή. Η πίτσα ψήνεται γρήγορα στη πέτρα. Μόλις αρχίσει να δημιουργεί κρούστα, μετακινήστε την πέτρα στην άλλη πλευρά της σχάρας. Αυτό επιτρέπει στο τυρί να συνεχίσει να λιώνει χωρίς να καεί η ζύμη.
Αφαιρέστε την πέτρα και την πίτσα με τη σπάτουλα σας. Κόψτε τη και σερβίρετε!