Όλοι έχουμε βρεθεί στη μέση μιας συνταγής και ανοίγουμε το ντουλάπι μπαχαρικών και μας λείπουν μπαχαρικά που χρειαζόμαστε.

Μην φοβηθείτε, εδώ είναι μια λίστα με αντικαταστάσεις μπαχαρικών που θα μας βοηθήσουν να τελειώσουμε με επιτυχία την συνταγή μας!

Αρωματοπίπερο: Κανέλα, κάσσια, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο.

Γλυκάνισο: Σπόρος μάραθου.

Βασιλικός: Ρίγανη, θυμάρι.

Βαλσάμικο ξύδι: Ξύδι μηλίτη

Μαύρη ζάχαρη: 1 κσ μελάσα αντιστοιχεί με μία κούπα ζάχαρη

Κάρδαμο: Τζίντζερ

Σκαντζίκι: Μαϊντανός, εστραγκόν

Τσίλι σκόνη: Μία δόση καυτερής σάλτσας και λίγη ρίγανη και κύμινο.

Σχοινόπρασο: Φρέσκο κρεμμύδι, ξερό κρεμμύδι, πράσο

Κόλιανδρος: Μαϊντανός

Κανέλα: Μοσχοκάρυδο, αρωματοπίπερο(βάζουμε το 1/4 της ποσότητας που θα βάζαμε κανέλα)

Γαρύφαλλο: Αρωματοπίπερο, κανέλα, μοσχοκάρυδο.

Κύμινο: Τσίλι σκόνη

Τζίντζερ: Αρωματοπίπερο, κανέλα, μοσχοκάρυδο.

Ιταλικό μείγμα: Φτιάχνουμε ένα μείγμα με βασιλικό,ρίγανη, δενδρολίβανο και κόκκινο πιπέρι.

Ματζουράνα: Βασιλικό, θυμάρι.

Μέντα: Βασιλικός ,ματζουράνα, δενδρολίβανο.

Μοσχοκάρυδο: Κανέλα,τζίντζερ.

Ρίγανη: θυμάρι , βασιλικός

Μαϊντανός: Κόλιανδρος, σκαντζίκι.

Μείγμα πουλερικών: Φασκόμηλο + ένα μείγμα με θυμάρι, ματζουράνα, μαύρο πιπέρι και δενδρολίβανο.

Κόκκινο πιπέρι: Πιπέρι καγιέν, μαύρο πιπέρι.

Δενρολίβανο: θυμάρι, εστραγκόν.

Κρόκος: Κουρκουμάς

Φασκόμηλο: Μείγμα μπαχαρικών για πουλερικά, ματζουράνα, δενδρολίβανο.

Εστραγκόν: Σκαντζίκι, σπόρος μάραθου, γλυκάνισος.

Θυμάρι: Βασιλικός, ματζουράνα, ρίγανη.