Η γεύση ενός ribeye είναι αξεπέραστη. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το πώς να ψήσετε ένα τέλειο Ribeye, τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν και θα κάνουν την διαδικασία αρκετά εύκολη.
Το Ribeye είναι ένα από τα πιο γευστικά κομμάτια κρέατος λόγω της περιεκτικότητας σε λιπαρά. Οι ειδικοί μας προτείνουν την αγορά ribeyes πάχους περίπου 3,5 εκατοστών. Οτιδήποτε πολύ πιο παχύ ή λεπτό θα μπορούσε να κάνει το μαγείρεμα πιο δύσκολο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από το ψήσιμο (αλλά όχι περισσότερο από μία ώρα).
Χρησιμοποιήστε το καρύκευμα της επιλογής σας. Για ένα ribeye, το καλύτερο συνήθως είναι και το πιο απλό – αλάτι και πιπέρι. Αλείψτε όλες τις πλευρές.
Καθαρίστε καλά τις σχάρες σας. Χρησιμοποιήστε μια ποιοτική βούρτσα για τέλειο αποτέλεσμα.
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια και υψηλή θερμοκρασία και δημιουργήστε δύο ζωνες θερμότητας.
Τοποθετήστε τα ribeye στη σχάρα με υψηλή θερμοκρασία και ψήστε για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά για medium αποτέλεσμα. Οι δύο ζώνες θερμοκρασίας δημιουργήθηκαν έτσι ώστε αν το ψήσιμο στις μπριζόλες σας κοντεύει , να μπορείτε να τις μετακινήσετε στην μέτρια πλευρά της ψησταριάς για το υπόλοιπο ψήσιμο.
Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να διαπιστώσετε εάν έχετε μαγειρέψει τις μπριζόλες όπως σας αρέσουν. Παρακάτω αναγράφονται οι κατάλληλες θερμοκρασίες:
49° C = Rare
54 ° C = Medium – Rare
60° C = Medium
71° C = Well Done
Αφαιρέστε τις μπριζόλες από τη σχάρα και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά. Οι χυμοί θα ανακατανεμηθούν σε όλο το κρέας για πιο ζουμερά αποτελέσματα.