Το BBQ ξεκίνησε με το ψήσιμο πάνω σε ξύλα και αυτό έδινε μία ξεχωριστή γεύση αλλά είχε και μειονεκτήματα. Η φωτιά από ξύλο δημιουργεί μεγάλη ποσότητα καπνού και χρειάζεται να περάσει τουλάχιστον μια ώρα για να γίνει το κάρβουνο ώστε να μπορεί κάποιος να ψήσει.

Βήμα 1
Ο πιο εύκολος τρόπος να ανάψουμε οποιοδήποτε είδος κάρβουνου είναι το δοχείο εκκίνησης. Το δοχείο εκκίνησης είναι ένας μακρόστενος μεταλλικός κύλινδρος με μία χειρολαβή στο εξωτερικό μέρος και ένα συρμάτινο ράφι. Γεμίζουμε το χώρο κάτω από το ράφι με μερικά φύλλα χαρτιού η λίγους κύβους προσαναμμάτων. Το επόμενο βήμα είναι να γεμίσουμε το χώρο πάνω από το ράφι με μπρικέτες.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΣΑΣ
Καθαρίστε προσεκτικά, αφαιρέστε οποιαδήποτε στάχτη ή λίπη που έχουν μείνει από προηγούμενα γεύματα και σκουπίστε τη σχάρα με φρέσκο μαγειρικό λάδι.

Τελικά αγοράσατε την τέλεια ψησταριά αερίου και δεν μπορείτε να περιμένετε να το χρησιμοποιήσετε. Αλλά πώς το ανάβετε για πρώτη φορά; Οι ψησταριές αερίου είναι απλές στη χρήση. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας ενός BBQ αερίου για πρώτη φορά.

Η υπερβολική συσσώρευση καπνού και φαγητού στο ψηφιακό καπνιστήρι σας θα μειώσει την απόδοση της συσκευής με τη πάροδο του χρόνου.

Οι κενές δεξαμενές προπανίου έχουν αρκετό βάρος, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε μόνο από αυτό αν υπάρχει αρκετό προπάνιο για το επόμενο ψήσιμό σας.

Ο καθαρισμός των καυστήρων θα παρατείνει τη ζωή και την ποιότητα της ψησταριάς σας. Αυτό θα βοηθήσει στην σταθερότητα της φλόγας, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει βέλτιστη θερμότητα.

Υπάρχει μια συχνή ερώτηση: μπορούμε να συνδέσουμε φιάλη προπανίου σε BBQ φυσικoύ αερίου;

Συχνά οι ψησταριές διαθέτουν σχάρα από μαντέμι με επισμάλτωση πορσελάνης (PECI).